sunnuntai 4. elokuuta 2013

Obitsun vaihtaminen Pullip -nukelle


Kuinka vaihtaa Pullip -nukelle Obitsu? tässä siihen ohjeet, toivottavasti tästä on iloa ja apua Pullip -nukkejen parissa puuhastelijoille :)

Huom! tämä Obitsun vaihto on kuvattu ennen kuin Michiko sai uuden ulkonäkönsä (hattu, meikit yms.), joten näemme Michikon tässä vielä vanhoilla meikeillä.

Obitsu 

Ensin olisi hyvä hankkia sopivan kokoinen ja värinen Obitsu. Pullip nukeille suositellaan 27 cm Obitsua ja niitä saa helposti tilattua esim. Mollamaniasta tai Plasticpopista. Minun Michikoni Obitsu on 27cm SBH-S White magneeteilla ja saapui ongelmitta Mollamaniasta.

Obitsu 

Sitten vaihdetaampa Obitsu neidille...kaikki alkaa peruukin irti ottamisesta. Pullippien Stock peruukit on kuulema liimattu nukkeijen päihin kiinni (itselläni ei ole tästä kokemusta, koska Michiko ei tullut minulle Stock kunnossa) joten ne on pikkuisen työläämmin irti otettavissa, mutta nekin kyllä lähtevät sitten lopulta irti.

Obitsu 

Tähän tapaan! Michikon peruukki lähtee mukavan helposti irti, mutta vain halutessani, kiitos kuminauhan :)

Obitsu 

Pullip nuken pää takaapäin ilman peruukkia. Seuraavaksi olisi tarkoituksena avata nuken pää...

Obitsu 

Se käy ihan helposti ruuvaamalla päätä kasassa pitävät kolme ruuvia auki. Ruuvit löytyvät päässä olevista reistä.

Obitsu 

Sitten nostetaan takaraivo varovasti pois paikoiltaan (ruuvit pitää ruuvata ihan auki, jotain sinne päin ei riitä, koska muuten pää ei aukea). Pään sisältä löytyy kehon kaulatapin lisäksi myös silmämekanismi, mutta siihen ei tarvitse koskea Obitsua vaihdettaessa (joten annetaan silmien olla rauhassa). Ei tarvitse pelästyä jos silmäluomia säätelevät nappulat lähtevät irti, koska niitä ei ole kiinnitetty mitenkään. Ne tarvitsee laittaa vain takaisin reikiinsä jos irtoavat.

Obitsu 

Stock keho lähtee todella helposti irti, nostaa vain pois pään sisältä :)

Obitsu 

Obitsun mukana tulee neljä eri kokoista kaulatappia ruuveineen (niiden vaihto-ohjeet tulevat pakkauksen mukana). Pullipille kannattaa valita isoin kaulatappi. Kaulatappia joutuu lyhentämään huomattavasti ennen kuin se mahtuu Pullipin pään sisälle. Minä laitoin isäni lyhentämään tapin minulle, isäni sahasi ensin ison pätkän pois, jonka jälkeen sain hienosäätää tapin sopivaksi hiomalla hiomapaperilla.

Obitsu 

Kun muokkaa kaulatapista sopivan pituista, kannattaa aina välillä sovittaa, joko se jo sopisi :)

Obitsu 

Tähän tapaan.

Obitsu 

Kaulatappi on sopiva kun se mahtuu ongelmitta silmämekanismin alle (ihan samalla tapaa kuin Stock kehonkin tappikin oli siellä).

Obitsu 

Sitten kun todetaan Obitsun menevän ongelmitta paikoilleen, pään voi ruuvata takaisin kasaan.

Obitsu 

Näin, obitsu on paikoillaan ja pää on taas yhtenä kappaleena :) kannattaa testata että silmät toimivat ihan normaalisti ja näin, koska kun minä laitoin Obitsun ensimmäisen kerran ja kaulatappi otti liikaa kiinni silmämekanismiin, niin silmät eivät toimineet niin kuin niiden pitäisi (olivat jäykät eivätkä meinanneet liikkua). Tosin se saattoi johtua siitä että tungin Obitsun Michikon päähän siten että ruuvasin silmämekanismin alimman ruuvin auki ja työnsin obitsun ns. mekanismin taakse tai jotain? älkää te tehkö niin!

Obitsu

Sitten kun kokonaisuus on todettu toimivaksi ja kasassa pysyväksi, nukkesi pääsee poseeraamaan uudella kehollaan (toki tämän jälkeen laitetaan vielä peruukki takaisin päähän yms.)

-Alien-Chan

muistakaahan kommentoida :)

34 kommenttia:

  1. hyvät ohjeet, mutta yleisimmin pullipistit pyörittävät obitsun kaulatapin väliin maalarinteippiä / lankaa / tai siimaa estääkseen pään liiallisen keikkumisen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teippiä tai vastaavaa kannattaa laittaa myös siksi, että obitsu saattaa sulattaa pullipin päätä (muovit reagoivat keskenään).

      Poista
    2. Tässä näkyy, miksi pullip pitäisi hankkia vasta ku on paljon kokemusta ja tietoa. Michiko tulee tätä menoo vielä hajoomaan käsiin.

      Poista
    3. Kiitos vinkeistä Ninni ja Stafire :D

      Anonyymille: miten voi hankkia kokemusta ja tietoa ilman nukkea?

      Poista
    4. Kokemusta ei mitenkään, mutta tietoa hyvinkin helposti esimerkiksi netin kautta.

      Poista
  2. Kiitos ohjeista ^^
    Ne ovat varmasti tarpeen sitten kun vaihdan Sakuralle (Yeolume podo) obitsua :)

    VastaaPoista
  3. Jee jee toivoin tätä jee nyt kun saisi vielä sen obitsun joolu lahajaks

    VastaaPoista
  4. Sopiiko että sanon michikoa mici nimellä? Ja jos se sopii kaikki muutkin voivat käyttää sitä jos se sinulle sopii

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu voit, Michiko pitää uudesta lempinimestää ;)

      Poista
  5. voisitko tehdä chipsien vaihtamisesta samanlaisen? :)

    VastaaPoista
  6. Haastoin teidät
    http://senkkupets-star.blogspot.fi/2013/08/4-saannon-5-vastauksien-ja-6-kysymyksen.html

    VastaaPoista
  7. Haastoin
    http://rochellemonsters.blogspot.fi/2013/08/haaste.html

    VastaaPoista
  8. Kivat ohjeet, vaikka en niistä hyödykään. :) En nimittäin omista yhtään Pullip-nukkea enkä näillä näkymin aio hankkiakaan.

    VastaaPoista
  9. Miten saa "yläkehon" pysymään ilamn että se keikkuu puolelta toiselle+miten sen saa pysymään kunnolla alakehossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkista että yläosa on kunnolla kiinni Obitsun alaosassa. Minulla se pysyy oikein hyvin kun se on oikealla tavalla kiinni :)

      Poista
  10. Onko sinulla yhtään dalia? Jos on voisitko tehdä dalin obitsun vaihto tuton?


    mymysticdolls.blogspot.com

    VastaaPoista
  11. Miten sen tukan saa takas? Pelottiko/jännittikö kun ekaa kertaa vaihdoit eyechipsejä tai kehoa? Mulla on se ongelma, enkä halua menettää ekaa nukkeani ihan vielä...

    VastaaPoista
  12. Minun Pullipiltani tipahti yhtäkkiä pää, kaulatappi oli katkennut. Osaisitko auttaa, saako sitä jotenkin korjattua, vai onko ainoa mahdollisuus uusi obitsu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvitse heti ostaa uutta. Ota toiseksi isoin kaulatappi. Jos se katkeaa, kannattaa hankkia varmaan uusi obitsu, sillä pienin tuskin tulee kestämään lainkaan.
      :)

      Poista
  13. Kiitos ohjeista♥ Selkeät ja helppo ymmärtää(: Obitsun varmasti hankin keväämmällä, kunhan ekaksi saan tietää minkä värinen olisi paras ja riittääkö hermoni sellaisen asentamiseen cx Kun olen kuullut juttua että kaulatappi voi mennä rikki Pullipin pään painosta..? Mutta kuten sanoin, kiitos♥

    VastaaPoista
  14. hyvät ohjeet! Nyt ainki tiiän miten vaihtaa obitsu pullipille... :)

    VastaaPoista
  15. Kun sähän otit obitsu sbh-s white magneeteilla?? Niin mitä ne magneettijutskat on :3? Itse olen tilaamassa ja nämä oli hyödylliset :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos et vieläkään tiedä niin vastaus: Obitsun jossa on magneetit pitäisi mukana tulla alusta. Alustalle saa nuken seisomaan jalkapohjissa olevien magneettien avulla ilman mitään säätöä.

      Poista
  16. Jeee :33 Jah nyt sitä obitsua ostamaan...

    VastaaPoista
  17. Mulla on varmaan omituisin ongelma: pään ruuvirei'ät ovat alhaalla samanlaiset, ylhäällä se putki on pitempi. Eli ongelmani: ruuvimeisselini oli täydellinen alaruuveihin, mutta liian lyhyt ylimpään! Se kahvaosa ottaa kiinni päähän! Ja toinen, kun jotain tein siinä kaulatappia laittaessa, niin se kehon "yläosa" jotenkin irtosi! Siis san sen takaisin mutta se on jotenkin löysempi ja se liikkuu enemmän. Ei siinä muuten mitään pahaa ole, parempi että liikkuu, mutta pelkään että rikoin sen ja se tippuilee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vihdoinkin sain pään kiinnitettyä obitsuun, ja kuten arvasin, se muuten pysyos pystyssä , mutta kun se "rintapala" heiluu uhkaavasti puolelta toiselle... Se on magneeteilla, ja pysyy pystyssä vaan tietyssä asennossa

      Poista
    2. Minä ainakin sinuna laittasin rintapalan alle pahvia :)

      Poista
  18. Ihanan selkeä ja hyvä ohje! :) Ihana ohje C:

    VastaaPoista
  19. Kiitos selkeistä ohjeista! Itsekkin aion nuken jouluna hankkia!

    VastaaPoista
  20. Kiitos, tilasin tuossa juuri obitsun ja uuden peruukin, yritän välttyä mainitsemistasi virheistä (;

    VastaaPoista
  21. Onko dal nuken obitsun vaihto samanlainen kuin pullipien?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :D

Kommentit ovat tämän blogin voimavara, niillä tämä pysyy pystyssä ;) !!!

Ilmaiskaa mielipiteenne, risut ja ruusut vastaanotetaan :))

You can also comment in English